pondelok 18. novembra 2013

NAJLEPŠIE LIEVANCE

Lievance s pomarančom a mascarpone.
Pôvodný recept je z časopisu Apetit. Podľa nich z uvedeného množstva ingrediencií môžeme urobiť asi 18 lievancov. Myslím, že to približne aj vychádza.



Potrebujeme:
150 g hladká múka
2 a 1/2 ČL kypriaceho prášku
(veľmi sa mi páči výraz zaužívaný hľavne v Čechách - PRDOPEČ, ktorý vychádza zo skratky PRášok DO PEČiva)
70 g kryštálový cukor
230 g mascarpone (alebo domáca ricotta - recept nájdete tu)
250 ml plnotučné mlieko
1 PL strúhaná kôra z biopomaranča (používam náš domáci sušený - recept tu)
75 g tmavé hrozienka, prepláchnuté (alebo brusnice - odporúčam nechať chvíľku namočené vo vode)
2 vajcia, bielky a žĺtky zvlášť
maslo na opekanie (najviac sa mi osvedčila kombinácia maslo + olej)
práškový cukor na poprášenie

Postup:
- Zmiešame v mise múku s prdopečom a cukrom.
- Pridáme mascarpone, mlieko, pomarančovú kôru, hrozienka, žĺtky a premiešame.
- Z bielkov ušľaháme sneh a opatrne ho zapracujeme do cesta
- Potrieme maslom rozohriatu nepriľnavú panvicu a opekáme lievance 2-3 min. z každej strany. 1-2 polievkové lyžice cesta stačia na jeden lievanec.
- Pred podávaním lievance pocukrujeme práškovým cukrom.

Skratky:
ČL - čajová lyžička
PL - polievková lyžica
PRDOPEČ - prášok do pečiva

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Môžete dať like :)